Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

ATMOSFERA

La qualitat de l’aire d’Olesa de Montserrat no presenta problemes greus de contaminació, per exemple el municipi no està inclòs en les zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric diversos municipis de les comarques del Barcelonès, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat per al contaminant diòxid de nitrogen i per a les partícules, on es superen els nivells d’aquests contaminants. Per controlar la qualitat de l’aire el Departament de Medi Ambient sol·licita periòdicament estudis a la Diputació de Barcelona.

 

El soroll i la contaminació acústica és un dels grans problemes ambientals i de convivència de les societats modernes.

 

Amb l’objectiu de regular aquesta problemàtica i adequar la normativa de soroll municipal als últims canvis normatius d’altres administracions, a més de tenir en compte les singularitats del municipi, l’any 2014 es va aprovar l’ordenança reguladora del soroll i les vibracions i el mapa de capacitat acústica del municipi.

 

Els mapes de capacitat acústica estableixen la zonificació acústica del territori i els valors límit d'immissió d'acord amb les zones de sensibilitat acústica, és a dir, fixen els objectius de qualitat acústica del territori per a cada zona, per a tres períodes temporals diferenciats: dia, vespre i nit, on també s’incorporen els usos del sòl. El contingut l’ordenança reguladora del soroll i les vibracions i el mapa de capacitat acústica del municipi es pot consultar al BOP del 10/02/2014 (aquí)

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional