Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

ANIMALS

Durant els anys 2017 i 2018 el Departament de Medi Ambient va gestionar el procés participatiu de l’Ordenança de control, protecció i tinença d'animals, publicada el 28 de gener de 2018.

Quant a la recollida dels animals el Departament de Medi Ambient gestiona el contracte de recollida, adjudicat a APAN (Associació Protectora d’Animals de l’Anoia).

 

Dels animals domèstics abandonats i perduts, alguns són recuperats directament pels propietaris i la resta APAN els acull en les seves instal·lacions per la seva adopció.

 

Colònies de gats urbans

 

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat té el compromís d’assolir el màxim nivell de protecció i benestar dels animals, i afavorir una responsabilitat més elevada i una conducta més cívica de la ciutadania en la defensa i la preservació dels gats, com a animals domèstics.

 

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat vol fomentar la participació ciutadana en general i, en particular, la de les entitats i associacions que tenen com a objectiu principal la millora del medi ambient i de la protecció dels animals.

 

En relació a la presència de gats en espais urbans la metodologia recomanada i amb millors resultats és la creació de colònies controlades de gats i la seva gestió amb el programa CER de captura, esterilització i retorn del gat en una colònia.

 

Aquesta metodologia té com a objectius eliminar les molèsties produïdes per les colònies de gats (per orines, vocalitzacions durant el període de zel, possibles baralles), controlar el nombre de gats a les colònies i evitar-ne la superpoblació, reduir els riscs sanitaris i millorar la qualitat de vida dels gats. Aquesta metodologia presenta a llarg termini una menor despesa que la captura continuada i permanent dels gats.

 

Per la viabilitat d’aquesta metodologia i l’obtenció de resultats satisfactoris és indispensable la col·laboració de les entitats i de la ciutadania.

 

ACAIMA és l’associació de protecció i defensa dels animals, entitat sense afany de lucre legalment constituïda que té entre els seus objectius i finalitats emparar i protegir els animals, amb la qual l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat té signat un conveni per la gestió de les colònies de gats urbans.

 

Durant l’any 2018 l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat va aprovar l’aportació a ACAIMA per la gestió de les colònies de gats urbans.

 

El Departament de Medi Ambient també va actualitzar la imatge dels cartells de les colònies controlades de gats.

 

colonies gats 2 sense sanció.jpg

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional