10/09/23

Una cinquantena de persones participa en un minut de silenci a Olesa per les víctimes del terratrèmol del Marroc

Els veïns i veïnes s’han concentrat davant de l’Ajuntament com a mostra de condol a les víctimes i de suport al poble marroquí. No hi ha cap afectat olesà a la zona.

Image
Minut de silenci per les víctimes del terratrèmol al Marroc

Una cinquantena de persones s'han concentrat aquest migdia davant de l'Ajuntament d’Olesa per expressar el seu condol per les víctimes del terratrèmol que s'ha produït la matinada de divendres a dissabte al Marroc i en solidaritat amb els seus familiars i el poble marroquí. 

L’Alcalde d’Olesa, Jordi Parent, ha fet un breu parlament on ha mostrat la solidaritat amb les víctimes i familiars i ha destacat que no hi ha cap afectat olesà a la zona. La propera setmana des de la Regidoria de Diversitat i Cooperació s’iniciaran converses amb la comunitat marroquina.

Audio file

A la concentració també han assistit membres de la comunitat marroquina al municipi que han explicat que la comunitat que viu a Olesa no té familiars a la zona de la tragèdia, però que segueixen amb preocupació el desenvolupament dels esdeveniments. El representant de la comunitat, Mohammed, ha avançat que la intenció és coordinar-se a través de totes les comunitats marroquines de Catalunya per donar un suport econòmic als afectats.

Audio file

Diferents ajuntaments catalans s’hi ha sumat a la convocatòria organitzada per les entitats municipalistes ACM i FMC arreu de Catalunya per mostrar la consternació, solidaritat i condols amb les víctimes, ferits i familiars de les víctimes. El sisme, de magnitud 6,8 a l’escala de Richter va sacsejar la regió al sud-oest de Marràqueix. L’epicentre va localitzar-se a la localitat d’Ighil provocant l’esfondrament de nombrosos edificis i ha provocat ja més des 2.000 morts i 2.000 ferits segons el darrer balanç.