Preinscripcions curs 2024-2025

Acompanyament a l'escolarització

Des del Departament d’Educació i Infància vetllem per acompanyar les transicions educatives de l’alumnat, especialment en dos moments clau: l’entrada de l’infant a I3 i el pas a la secundària, amb l’inici de 1r de l’ESO.

Les etapes educatives marquen moments vitals personals i familiars i organitzen el cicle de vida de tots els membres de la família.  

Acompanyar a fills i filles cap al creixement i el canvi, pot ser un repte i alhora un compromís com a pares i mares i com a comunitat educativa. Créixer implica assolir autonomia, responsabilitats i poder de decisió sobre la pròpia vida.

Les transicions són moments d’incertesa perquè es deixa enrere una manera de fer i ser coneguda per tal d’endinsar-se en una nova etapa, espai, relacions i aprenentatges fins ara desconeguts. El no saber pot generar emocions com la por i la desconfiança però també la il·lusió i la curiositat.

En l'àmbit municipal volem establir ponts durant aquesta etapa de trànsit i crisi per tal de posar informació a favor de les famílies i els seus membres, així com de tots els integrants de la comunitat educativa.

Campanya "Caminem junts" 

"Caminem junts" és una campanya que porta temps treballant-se conjuntament amb tots els centres educatius de primària i les llars d'infants d'Olesa de Montserrat amb l'objectiu de fer reflexionar sobre temes educatius cabdals en l'etapa dels zero als sis anys.

La campanya és el resultat de la feina conjunta de diversos grups de treball actius de la  Xarxa socioeducativa de la infància i l'adolescència – Pla educatiu d’entorn i que té per objectiu acompanyar les famílies i fer una reflexió sobre diferents aspectes educatius dels infants, especialment en moments clau com són l’entrada a l’escola bressol o al segon cicle d'educació infantil.

Més enllà de les famílies, també s’adreça a tota la ciutadania, per traslladar la idea que l’educació està present en tots els moments de la vida i que totes les persones som models per als infants. L'objectiu és reflexionar sobre el paper educatiu que té la comunitat i que reflexionem sobre el món que volem construir i de quina societat en volem formar part.

A continuació, us presentem les cinc càpsules informatives de la campanya, acompanyades de les il·lustracions de Maria Grimau, centrades en cinc temàtiques pensades per a convidar a la reflexió sobre diferents aspectes educatius dels infants com l’autonomia, la necessitat de límits, la confiança, la implicació de la família i l’escola, i la figura dels adults com a models a imitar. 

"CAMINEM JUNTS" amb Berta Ruiz (Escola Josep Ferrà i Esteva) i Elisabet Galindo (Escola Bressol Roda-Roda)

Audio file

“PODEM TOTS SOLS”: Conxi Sierra (Llar d'Infants La Baldufa) i Ruth Asensio (Escola Puigventós)

Audio file

“SI VOLEM QUE HO FACIN, FEM-HO”: Montse Prat (Daina-Isard Cooperativa d'Ensenyament)

Audio file

“QUÈ FARÉ AVUI?”: Mònica Hermida (Llar d'Infants Taitom) i Núria Pladellorens (Escola Mare de Déu de Montserrat)

Audio file

“NO PASSA RES, DIGUES NO”: M. Luz Montoro (Escola Sant Bernat) i Emma Remí (Escola Escolàpies Olesa)

Audio file

L'entrada a l'escola

Escollir escola

Pensar per primera vegada en l’escola de la teva filla o el teu fill és apassionant. Alhora, pot generar debats, dilemes i dubtes. Per això les portes obertes són una bona ocasió per conèixer tot el que poden ensenyar-te els centres del teu voltant.

Amb aquesta guia, elaborada per Fundació Jaume Bofill, volem acompanyar-te en l’arrencada d’uns anys fascinants. T’animem a consultar-la perquè puguis centrar-te en les propostes dels centres, estalviar-te prejudicis i evitar que et condicionin les possibles dinàmiques de competició.  

És normal que ara visquis el moment amb incerteses, però quan tingueu un centre assignat t’adonaràs que comença una etapa extraordinària, al costat d’uns grans professionals i d’una comunitat que garantiran que els infants aprenguin i tinguin una experiència molt enriquidora.

Per accedir a la guia, cliqueu la següent imatge:

Oferta educativa i Jornades de Portes Obertes curs 2024-2025

Podeu consultar l’oferta educativa del municipi AQUÍ

Els centres d’educació infantil, primària i secundària d'Olesa de Montserrat faran, al febrer i al març, jornades de portes obertes per explicar a les famílies la seva proposta educativa així com mostrar les instal·lacions de cara a la preinscripció pel curs vinent.

Podeu consultar el calendari a continuació:     

 

Recupera les entrevistes d'Olesa Ràdio amb les direccions dels centres educatius: 

Escolta l'entrevista amb Montse Herrera, directora de la Cooperativa d'Ensenyament Daina-Isard: 

Audio file

Escolta l'entrevista amb Esther Nolla, directora de l'Escola Creixen Povill Olesa: 

Audio file

Escolta l'entrevista amb Àlex Sala, director de l'Institut Creu de Saba:

Audio file

Escolta l'entrevista amb Elisabeth Soler, directora de l'Escola Escolàpies Olesa:

Audio file

Escolta l'entrevista amb Jordi Cornellas, director de l'Escola Sant Bernat:

Audio file

Escolta l'entrevista amb Rossend Aguilera, director de l'Escola Josep Ferrà i Esteva:

Audio file

Escolta l'entrevista amb Maria Lluïsa Viñals, directora de l'Escola Puigventós:

Audio file

Escolta l'entrevista amb Gemma Simon, directora de l'Escola Mare de Déu de Montserrat: 

Audio file

Escola l'entrevista amb Xavier Favà, director de l'Institut Daniel Blanxart i Pedrals: 

Audio file

Procés de preinscripció curs 2024-2025 - EI, EP, ESO, BATX, CF

Què és la preinscripció?

La preinscripció escolar és un procediment administratiu per assignar una plaça a cadascun dels infants o joves que s’escolaritzen per primera vegada en un centre educatiu determinat, de forma ordenada i transparent. Les famílies han de presentar una sol·licitud en què indiquin la llista ordenada de centres que demanen i n’especifiquin les circumstàncies (residència habitual, si l’infant o jove té un germà o germana al mateix centre, si té alguna necessitat educativa específica...). Només es pot presentar una sol·licitud per alumne o alumna.

Quan cal presentar sol·licitud de preinscripció?

Cal presentar la sol·licitud de preinscripció per cursar ensenyaments sufragats amb fons públics en els casos següents:

 • Per ser admès/a per primera vegada en un centre.
 • Per accedir al segon cicle d'educació infantil.
 • Per accedir al batxillerat de la modalitat d'arts i a les altres modalitats si es cursa o s'ha cursat un cicle formatiu o qualsevol altre ensenyament postobligatori, encara que s'imparteixi en el mateix centre o aula on s'està matriculat, i per accedir al batxillerat si es prové d'un institut on no s'imparteix el batxillerat.
 • Per accedir a centres integrats (centres que imparteixen educació primària, educació secundària obligatòria o batxillerat, i també ensenyaments de música o de dansa).
 • Per accedir als ensenyaments professionals de dansa en un centre integrat.
 • Per accedir als ensenyaments professionals de música en un centre integrat.
 • Per canviar de centre.

Com es fa?

La sol·licitud de preinscripció és electrònica i es pot fer des de qualsevol ordinador, tauleta o mòbil amb connexió a Internet, accedint al web preinscripcio.gencat.cat. 

Cal que el pare, la mare o el tutor o tutora legal que faci el tràmit tingui una eina d’identificació digital, com pot ser la T-CAT, el DNI electrònic, el sistema Cl@ve o l’IdCAT Mòbil. Si no es pot obtenir una identificació digital, s’ha d’utilitzar la sol·licitud en suport informàtic, en què caldrà adjuntar la documentació identificativa de la persona sol·licitant per motius de seguretat.

Consulta la següent infografia per conèixer els punts clau del procediment de preinscripció i matrícula online:

Per a conèixer millor el procediment de preinscripció podeu accedir a la "Guia per a la preinscripció i matrícula del Curs 2024-25" clicant en la següent imatge:

Per a més informació podeu consultar la pàgina web del Departament d’Educació de la Generalitat

Coneix el calendari EP, EI, ESO, BATX, IFE i FP

Educació infantil (3-6 anys), educació primària i educació secundària obligatòria (ESO)

Presentació de sol·licituds:

 • Educació infantil (3-6 anys) i educació primària: del 6 al 20 de març de 2024, ambdós inclosos.
 • Educació secundària obligatòria: del 8 al 20 de març de 2024, ambdós inclosos.

Matrícula:

 • Educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria: del 18 al 26 de juny de 2024, ambdós inclosos.

Batxillerat

 • Presentació de sol·licituds: del 18 al 25 d'abril de 2024, ambdós inclosos.
 • Matrícula: del 21 de juny a l'1 de juliol de 2024, ambdós inclosos.

Itineraris formatius específics per a alumnes amb necessitats educatives especials associades a discapacitat lleu o moderada (IFE)

 • Presentació de sol·licituds: del 13 al 24 de maig de 2024, ambdós inclosos.
 • Matrícula: del 20 al 28 de juny de 2024, ambdós inclosos.

Formació professional (FP)

Cicles formatius de formació professional de grau bàsic: 

 • Presentació de sol·licituds: del 16 al 24 de maig de 2024, ambdós inclosos.
 • Matrícula: del 17 al 21 de juny de 2024, ambdós inclosos.

Cicles formatius de formació professional de grau mitjà: 

 • Presentació de sol·licituds: del 24 al 30 de maig de 2024, ambdós inclosos.
 • Matrícula per alumnes que se'ls ha assignat la seva primera opció en la primera assignació: del 17 al 22 de juliol de 2024, ambdós inclosos.
 • Matrícula per alumnes que han obtingut plaça en el segon procés d'assignació: del 2 al 6 de setembre de 2024, ambdós inclosos.

Cicles formatius de formació professional de grau superior: 

 • Presentació de sol·licituds: del 24 al 30 de maig de 2024, ambdós inclosos.
 • Matrícula per alumnes que se'ls ha assignat la seva primera opció en la primera assignació: del 15 al 18 de juliol de 2024, ambdós inclosos.
 • Matrícula per alumnes que han obtingut plaça en el segon procés d'assignació: del 2 al 6 de setembre de 2024, ambdós inclosos.

Cursos d’especialització de formació professional: 

 • Presentació de sol·licituds: del 28 de juny al 4 de juliol de 2024.
 • Matrícula: es publica al tauler d'anuncis de cada centre.

Cicles formatius d’arts plàstiques i disseny de grau mitjà i de grau superior: 

 • Presentació de sol·licituds: del 24 al 30 de maig de 2024, ambdós inclosos.
 • Matrícula: del 16 al 22 de juliol de 2024, ambdós inclosos (grau mitjà) i del 17 al 23 de juliol de 2024, ambdós inclosos (grau superior).

Programes de formació i inserció (PFI):

 • Presentació de sol·licituds: del 2 al 9 de maig de 2024, ambdós inclosos.
 • Matrícula: del 2 al 8 de juliol de 2024, ambdós inclosos.

  Per a més informació podeu consultar la pàgina web del Departament d’Educació de la Generalitat

Procés de preinscripció curs 2024-2025 - Llars d'infants (0 a 3 anys)

Des del 2 de maig, s'ha publicat l'oferta provisional de places per a les Llars d'infants. Podeu consultar-la AQUÍ.

El període de presentació sol·licituds serà entre el 6 i el 17 de maig, ambdós inclosos. Les preinscripcions s'han de fer de manera presencial a cada centre, demanant cita prèvia. A partir del 31 de maig, es publicaran les llistes provisionals amb el barem, a les que es podran fer reclamacions del 3 al 7 de juny, ambdós inclosos. Podeu consultar el barem de criteris de prioritat en AQUEST DOCUMENT.

El sorteig públic de desempat a les preinscripcions de les llars d'infants s'ha fet l'11 de juny  i el número resultant ha estat el 4. 

El 14 de juny es publicaran les llistes definitives amb la puntuació i l'alumnat admès. Un cop finalitzat aquest procés, s'obrirà el període de matriculació que anirà del 17 al 21 de juny.

En els següents enllaços podreu consultar la DOCUMENTACIÓ que cal presentar i els CODIS DELS CENTRES.

Documents relacionats

Document
Document
Document
Document