08/06/23

Protocol de seguretat contra les violències sexuals

L’Ajuntament d’Olesa torna a desplegar el Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci per Santa Oliva i Festa Major.

El Protocol és una eina per a la coordinació dels diferents professionals de la seguretat que exerceixen les seves funcions en entorn d’oci. Posa en comú la intervenció de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, la Policia local d’Olesa i els professionals de la seguretat, així com els serveis d’ambulància, els punts liles i les entitats que organitzen les activitats.

També s’ha elaborat una formació per al personal referent de l’Ajuntament i membres de les entitats i agents que participin de l’organització d’actes - amb especial atenció als actes festius nocturns - per tal que sàpiguen actuar en cas de detecció d’una agressió. Saber com intervenir i activar el protocol és clau per a poder facilitar la intervenció amb la persona agredida i l’agressor. 

A més a més, durant les celebracions de concerts dels dies 10 de juny (Ginesta Sound), 23 de juny (Festa Concert del sorral) i 24 de juny de 23h a 4h (Plaça de l’oli) l’Ajuntament ha contractat Punts liles amb l’objectiu d’informar, sensibilitzar, prevenir i atendre les actituds masclistes i comportaments sexistes que es puguin produir durant les nits de festa major.