18/09/23

L'Ajuntament d'Olesa demana al delegat del Govern a Barcelona millores en infraestructures, transport públic i més finançament

El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, s’ha reunit amb l’alcalde Jordi Parent i regidors i regidores de l'equip de govern per tractar temes rellevants pel municipi. 

Image
Visita del Delegat del Govern a Barcelona

El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, ha visitat Olesa i s’ha reunit amb l’alcalde Jordi Parent i diferents membres de l'equip de govern per tractar diversos temes rellevants per al municipi, com les infraestructures, el transport públic i la millora del finançament supramunicipal. A més de l'alcalde hi han assistit el 1r tinent d'alcalde, Marc Serradó (Urbanisme, Habitatge i Salut Pública); i els regidors Jordi Martínez (Benestar Social, Hisenda, Seguretat i Mobilitat), Raül Asensio (Espai Públic i Equipaments); Ferran Cerdeira (Aigua i Energia, Festes) i Emma Duran (Cultura, Participació Ciutadana).

L’alcalde li ha exposat que un dels temes més rellevants que s’han d’abordar al municipi són la millora dels tres accessos per carretera als polígons del municipi: la reforma del Pont de la Kao, on ja hi ha un conveni signat; la connexió de la C-55 per l’entrada sud d’Olesa, i l'enllaç amb la futura autovia B-40.

Audio file

Un altre dels temes destacats que s’ha tractat és la necessitat de millorar el finançament, ja que hi ha temes d’educació o serveis socials en els quals l’Ajuntament no té competències, però sí que ha de finançar serveis com el de les llars d’infants o el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD).

Audio file

El tercer gran tema que s’ha demanat des del consistori ha estat la millora del transport públic, tant pel que fa al servei de bus com de ferrocarril.

Audio file

Posteriorment a la reunió, el delegat del Govern a Barcelona ha signat el llibre d’honor del consistori i ha fet una visita a l’Associació Santa Oliva per la Inclusió. El president de l'entitat, Joan Campmany, ha explicat al delegat tot l'esforç que l'associació ha de fer per vetllar per la salut dels seus usuaris. Al finalitzar la visita, Borràs s'ha mostrat compromès amb les necessitats d'Olesa en els diferents punts plantejats per l'Ajuntament.

Audio file

L'alcalde d'Olesa, Jordi Parent, ha destacat que la reunió "ha estat molt interessant" ha valorat positivament que el delegat hagi pres nota de les reclamacions olesanes per traslladar-les als departaments corresponents del govern de la Generalitat.  

Audio file