09/09/24

Més de 3.500 alumnes dels centres escolars d’Olesa inicien avui el nou curs escolar 2024-25

L’alumnat de llars d’infants, infantil, primària i ESO ha començat avui les classes als centres. El 12 de setembre engegaran els estudiants de batxillerat i cicles formatius.

Image
Inici curs escolar

Primer dia de curs a l'escola Mare de Déu de Montserrat

Un total de 3.531 alumnes de llar d’infants, infantil, primària i ESO han iniciat avui a Olesa el nou curs escolar 2024-2025 en els diferents centres educatius públics i concertats del municipi. A educació infantil hi ha matriculats 597 alumnes; a primària, 1.571; i a l'ESO 1.363. També avui han engegat les classes a les escoles bressol del municipi (0-3 anys) amb un total de 236 infants.

A les dues llars d’infants municipals, Taitom i La Baldufa, aquest any hi ha hagut novetats pel que fa al repartiment d’aules: a infantil 1 (1 any) hi ha 4 aules (una menys que l’any passat); i a infantil 2, hi ha 6 aules. La regidora d’Educació i Infància, Anna Valero, ha destacat que “l’any passat hi havia 10 aules a les dues llars d’infants municipals, 5 d’Infantil 1; i 5 més, d’Infantil 2. Aquest any ha disminuït l’alumnat d’un any, i en canvi ha augmentat el de dos. Per això hem redistribuït les places per donar cobertura a les famílies: hi  ha 4 aules d’I1 i 6 d’I2”.

Audio file

Avui, a les portes dels centres educatius hi havia nervis per l’inici de curs, emoció pel retrobament amb els amics i alguns plors entre els més petits. L’arrencada del curs però s’ha produït sense cap incidència destacable. Després de la Diada, dijous 12 de setembre, començarà l’alumnat d’educació postobligatòria ( batxillerat i FP de grau mitjà i superior). 

A nivell de Catalunya, les classes han començat amb novetats normatives i pedagògiques, amb l'objectiu de millorar els resultats acadèmics, sobretot en matemàtiques i comprensió lectora.

Una de les novetats més destacades del curs també és l'entrada en vigor del protocol anunciat pel Departament d’Ensenyament per limitar l'ús dels telèfons mòbils i potenciar així la convivència als centres i minimitzar els efectes disruptius dels telèfons mòbils

Treballs de millora i manteniment als centres escolars

Aprofitant l’aturada de l’activitat habitual als centres educatius durant els mesos d’estiu, de de l’Ajuntament d’Olesa s’han executat treballs per adequar i millorar els centres de cara al nou curs.

A les dues llars d’infants municipals s’han fet treballs de millora i manteniment per a combatre el canvi climàtic. “S’han pintat les aules i també s’han fet actuacions per mitigar l’increment de temperatura amb la renovació i instal·lació de nous aparells d’aire condicionat, instal·lació de cortines, etc. Volem donar el màxim confort possible tant als infants, que són població de risc davant les altes temperatures, com pels treballadors dels centres” ha destacat Iolanda Balcells, tècnica Cap del Departament.

Audio file

Una de les obres destacades és la reforma de la coberta i lavabos de l’Escola Mare de Déu de Montserrat. L’edifici és propietat de la Generalitat de Catalunya, que és qui executa les obres, i l’Ajuntament d’Olesa es fa càrrec del manteniment. “Aquest setembre engeguen els treballs de remodelació de la coberta, els baixants i lavabos. Es faran en dues fases per no entorpir el normal funcionament del curs” ha explicat la regidora. 

Audio file

L’acte de presentació oficial del curs escolar 2024-25 per a la comunitat educativa del municipi tindrà lloc dimarts 17 de setembre.