12/09/21

L'Ajuntament d'Olesa decreta el dilluns 13 de setembre dia de dol oficial per les víctimes de l'incendi de Sant Bernat

Una veïna d'Olesa de 71 anys va morir a causa de l'incendi, que es va originar al seu habitatge, ubicar al primer pis del número 22 del carrer de Jaume Duran Duran. Hi ha quatre ferits més greus.

Image
L'Ajuntament d'Olesa decreta el dilluns 13 de setembre dia de dol oficial per les víctimes de l'incendi de Sant Bernat

 

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha decretat el dilluns 13 de setembre com a dia de dol oficial  per les víctimes i afectats per l’incendi de dissabte a la nit en un bloc de pisos al barri de Sant Bernat i va provocar la mort d’una veïna d’Olesa de 71 anys i 18 ferits de diversa consideració, quatre d’ells de gravetat. Des d’avui la bandera d’Olesa oneja amb crespó negre i a mig pal al balcó de l’Ajuntament i també és previst que dilluns, a les 12 h, es faci un minut de silenci en record a la víctima i afectats. L’Ajuntament ha decretat el dia de dol oficial pel fet que l’incendi no només ha estat un cop dur per a la comunitat de veïns afectada per l’incendi, sinó pràcticament per a tot el barri de Sant Bernat, donats els vincles familiars i d’amistat del veïnat amb les víctimes.

L’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, vol manifestar el condol de tota la corporació municipal als familiars de les víctimes de l’incendi, i reitera el suport de l’Ajuntament a les persones afectades, una vintena de famílies del número 22 del carrer de Jaume Duran Duran. De moment, continuen allotjades per l’Ajuntament a un hotel de Martorell fins a 14 persones de cinc famílies de l’immoble, que no podrà tornar a ser ocupat fins que no es puguin restablir els serveis de subministrament de gas, llum i aigua. La tornada a les seves llars de les famílies afectades dependrà també de la diligència de les companyies asseguradores.

A primera hora d’aquest matí s’hi ha desplaçat fins a l’edifici agents dels Mossos d’Esquadra per investigar les possibles causes de l’incendi, que es va iniciar en un dels pisos de la primera planta de l’edifici (de quatre plantes i amb una vintena d’habitatges). També hi ha tornat a fer una inspecció l’arquitecta municipal, que ja ahir a la nit va fer una primera visita a l’edifici i va determinar que no hi ha dany estructural. Sí que han quedat molt afectades les instal·lacions dels diferents subministrament de llum, gas i aigua, a causa de les altes temperatures que fa provocar el fum intens.

El president de la Generalitat, Pere Aragonés, des del seu compte de twitter, ha manifestat estar “consternat” per l’incendi, i ha mostrat el condol del Govern de la Generalitat a familiars i veïns de les víctimes “i tot el suport als afectats”.

 

Imatge eliminada.

Precisament, l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, ha recordat que fa anys que l’Ajuntament d’Olesa reclama a la Generalitat un pla que permeti actuar en edificis i barris com l’afectat per l’incendi a Olesa, “construïts als anys 50 i que estan lluny dels estàndards d’accessibilitat i eficiència energètica”. Miquel Riera ha reivindicat que aquestes comunitats veïnals “necessiten una ajuda directa i un acompanyament en la gestió de les accions necessàries per solucionar aquestes mancances. L’estructura social i econòmica de moltes comunitats impedeix que ho puguin tirar endavant elles mateixes, malgrat es convoquin subvencions, i per això reclamem una acció conjunta entre la Generalitat i els Ajuntaments, ja que barris amb aquesta situació n’hi ha per tot Catalunya”.

L’alcalde d’Olesa ha volgut agrair l’actuació coordinada i eficaç de les forces de seguretat i emergència que van actuar la nit de dissabte en l’incendi. En total, hi van actuar deu dotacions dels Bombers de Martorell, Sant Feliu, Cornellà, Rubí, Igualada, Vilafranca i Hospitalet, així com una unitat d'infermeria i dos vehicles de comandament del cos. També s'hi va desplaçar la Policia Local d'Olesa, unitats de Mossos d'Esquadra i 14 ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).

Els diferents grups municipals de l’Ajuntament han mostrat també el condol als familiars de la víctima mortal i el seu suport a les víctimes i veïns i veïnes afectats.