07/08/24

La Policia Local ofereix uns consells per a prevenir robatoris durant les vacances

Amb l'arribada de les vacances, moltes llars poden quedar buides per l'absència dels propietaris. La Policia Local comparteix uns consells per evitar robatoris.

Image
Consells de seguretat per a prevenir robatoris durant les vacances d’estiu

Programació d'una alarma de seguretat.

El mes d’agost és una de les èpoques de l’any on més s’incrementen els robatoris als domicilis davant l’absència dels propietaris, que aprofiten la temporada estival per marxar uns dies de vacances o fer escapades de cap de setmana. Davant aquesta situació, la Policia Local d’Olesa facilita a la ciutadania un seguit de mesures que poden ajudar a prevenir aquests delictes.

Albert Font, caporal i responsable de Relacions amb la Comunitat de la Policia Local d’Olesa de Montserrat, apunta que “són consells molt simples, però poden ser molt útils. Com, per exemple, tancar totes les portes i finestres i no amagar les claus a l'exterior de la casa”. Un dels factors claus és no donar a entendre clarament que s'ha deixat la casa buida. "Mantenir algunes persianes pujades, utilitzar les noves tecnologies per programar l'encesa de llums o que algú reculli la correspondència pot ajudar a dissimular l'absència" explica el caporal.

Audio file

Des de la Policia Local, es demana discreció i no difondre per xarxes socials la intenció de fer un viatge, el destí, l’itinerari o els dies d’absència. De fet, es recomana penjar a les xarxes socials les fotografies de les vacances a la tornada o bé restringir el perfil perquè es mostrin les publicacions només als contactes. Font resalta que "al final, estem dient públicament que estem lluny de casa".

Audio file

Finalment, la Policia Local d’Olesa recomana fer un llistat inventariant els objectes de valor que hi ha al domicili, apuntant marques, models i números de sèrie si és necessari. El caporal "a l'hora de fer la denuncia, les dades d'aquest llistat poden ser molt útils per identificar objectes robats.

Audio file

Mesures a tenir en compte durant el viatge

Tancar el vehicle quan estigui estacionat; evitar deixar a la vista els objectes que puguin incitar el robatori estiguin i guardar-los al maleter abans d’arribar al lloc de destí; evitar els descampats o zones poc transitades per deixar el cotxe; retirar la documentació de l’interior del vehicle quan estigui aparcat i instal·lar sistemes antirobatori o alarmes, són algunes de les principals accions preventives que es poden emprendre si es viatja en cotxe.

Per anar a la platja, és aconsellable portar els objectes imprescindibles i establir torns per entrar a l’aigua de manera que sempre hi hagi alguna persona vigilant les pertinences. 

En el cas de marxar a l’estranger, es recomana tenir a mà el número de telèfon de l’ambaixada o del consolat així com dels cossos de seguretat local.